Kookos-sitruunakuppikakut



Taikina:

Kuivat aineet:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa

Muut aineet:
reilu 0,5 dl ruokaöljyä
2,5 dl kookosmaitoa
reilu 1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi: 2,5 dl kookoshiutaleita (100 gramman pussi)

Sekoita ensin kuivat aineet ja toisessa astiassa muut aineet (nesteet + sokerit). Sekoita kuivat aineet muihin varovasti (älä vatkaa, vaan kääntele aineet juuri ja juuri sekaisin, näin saat kuohkeampia kuppikakkuja). Lisää joukkoon varovasti kookoshiutaleet. Lusikoi taikina muffinssipaperivuokiin. Laita paperivuoat mieluiten muffinssien paistamiseen tarkoitettuun vuokaan, muutoin vuoat ja kuppikakut hieman levahtavat eikä muodosta tule niin kaunis. Jos sinulla ei ole muffinssienpaistovuokaa, laita paperivuokia 3-4 päällekkäin per kuppikakku (alimmat pystyy halutessaan käyttämään uudelleen...). Paista noin 20-22 minuuttia 180-asteessa. Taikinasta saa noin 13 kuppikakkua kun käyttää esim. Bruno-merkkisiä perusmuffinssivuokia (amerikanmuffinssivuoat ovat paljon isompia).

Sitruunakreemi:

50 g maidontonta margariinia (esim. laktoositon Sunnuntai-margariini tai käytä esim. 25 g margariinia ja 25 g kookosvoita)
5-6 dl tomusokeria
0,5 dl soija- tai kauramaitoa
½ tl sitruuna-aromia
¼ tl keltaista elintarvikeväriä
0,5 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään sauvasekoittimella vaivaten tai muun sähköisen vempaimen vispiläosia käyttäen. Yritä saada seoksesta mahdollisimman kuohkeaa. Hanki kreemin pursottamista varten kaupasta välineet (muovinen pursotinpussi + erimallisia pursotinpäitä).

Kun kuppikakut ovat jäähtyneet kunnolla (niiden pitää olla huoneenlämpöisiä tai kylmempiä, muuten kreemi sulaa niiden päälle), pursota kreemiä niiden päälle.

Koristele yhden luomusitruunan raastetulla kuorella sekä muulla mukavalla.

Kuppikakut voi valmistaa etukäteen, mutta jos joudut esim. viemään ne muualle tarjottavaksi, voi olla kannattavaa pursottaa kreemi päälle vasta paikan päällä, jotta ne eivät sotkeennu matkalla. Tätä kreemiä voi vaihdella käyttämällä eri aromeja ja eri värejä.

Resepti on mukaeltu kaverilta lainatusta ja jostain leivontakirjasta alun perin otetusta reseptistä.