Kirsti-tädin kukkakaali

Tämä kukkakaaliruoka maistuu monille sellaisillekin ihmisille, jotka eivät pidä kukkakaalista:

2 rkl öljyä
1 tl kuminaa
1/2 tl sinapinsiemeniä
1/2 tl inkivääriä
iso kukkakaali
vajaa desi rusinoita
1 tl suolaa
puoli desiä vettä
1/2 tl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ruohosipulisilppua

Kuumenna öljy, lisää kumina ja sinapinsiemenet. Paista (kannen alla) kunnes poksahtelu loppuu. Lisää inkivääri ja sekoittele hetki. Lisää kukkakaali pieninä lohkoina, rusinat ja suola. Paista muutama minuutti. Lisää vesi ja hauduta kunnes kukkakaali on sopivan kypsää. Ennen tarjoilua lisää sitruunamehu, sokeri ja ruohosipuli. Sopii myös esim. lisäkkeeksi riisille.

2 kommenttia:

G kirjoitti...

Pitääpä kokeilla. Maustus vaikuttaa hiukan intialaiselta, joten lisäänpä omaani vielä kurkumaa, josta saa myös kivan värin.

RaivoRiina kirjoitti...

Tuo on varmaan superherkullista! Kokeilen, kunhan kesä koittaa ja kotimaiset kukkakaalit saapuvat kauppoihin.

Sellaista tuli mieleeni, että jos pannulle vielä lisäisi loppuvaiheessa valmiiksi keitettyjä kikherneitä, koossa olisi täydellinen ateria (proteiininlähde mukana).