Vadelmarahka (vegaaninen)

Tänä vuonna vadelmapensaat notkuvat marjoista! Olen kerännyt sekä villivadelmia että villiintyneitä puutarhavadelmia Kustavissa ja villivadelmia täällä Pihlajamäessä pakastettavaksi asti. Villivadelmissa on paljon parempi aromi kuin puutarhavadelmissa, mutta puutarhavadelmat ovat suurempia ja siten nopeampia kerätä.

Eilen tein maukasta rahkaa villivadelmista. Kas näin:

1 tlk (2 dl) kauravispikermaa (Go Green)
3-4 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
puolikkaan limetin mehu (tai hiven sitruunamehua)
ripaus vaniljasokeria
3 dl (villi)vadelmia
hieman punaherukoita
loraus karpalosiirappia (voi korvata esim. intiaanisokerilla)

Vispaa kerma ja sekoita vaahtoon soijajogurtti. Lisää limettimehu (antaa raikasta rahkan makua) ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vadelmat ja pari kourallista punaherukoita. Lisämakeuden antajana käytin hieman karpalosiirappia, mutta sen voi korvata myös ripauksella intiaanisokeria, jos haluaa.

Annoksesta tulee sopiva määrä herkkujälkiruokaa 3-4 syöjälle.

Ei kommentteja: