Marjoja! ja vegaaninen raejuusto

Näyttää siltä, ettei kukaan jouda kirjoittelemaan tänne blogiin kesällä. En minäkään!

Sellaista nyt kuitenkin ajattelin kirjoittaa, että muistakaahan poimia ja pakastaa marjoja talven varalle. Tänä vuonna mustikoita on suurimmassa osassa maatamme todella paljon, ja villivadelmat puskevat marjaa minkä kerkiävät. Vinkki: vadelma sopii hyvin yhteen punaherukoiden kanssa, jos sellaisia jostain sattuu saamaan (minä sain mieheni sukulaisilta 10 litraa, olen perannut niitä koko päivän...): hapan ja makea nimittäin täydentävät toisiaan kivasti. Kun niitä pakastaa samaan rasiaan, käyttö on mahdollisimman helppoa.

Marjat ovat mitä oivallisinta lähiruokaa, kunhan ei lähde varta vasten marjaan autolla kymmenien kilometrien päähän. Marjoissa on todella runsaasti antioksidantteja, suojaavat jopa erilaislta syöviltä.

***

Ja sitten toiseen aiheeseen, eli vegaaniseen raejuustoon. Jokin aikaa sitten eestiläinen SoSoya tuotti muunmuassa vegaanista raejuustoa, mutta firma meni ilmeisesti konkurssiin tai jotain. No, kekseliäs mieheni päätti tässä eräänä päivänä tehdä itse vegaanista yrttiraejuustoa uusien perunoiden kaveriksi. Kas näin:

puoli pakettia Alpron yrttimaustettua tofua
noin desi maustamatonta soijajugurttia
hieman sitruunamehua
tilliä (mieluiten tuoretta)

Tofu pilkotaan hyvin pieniksi kuutioiksi, lisätään loput aineet ja sekoitetaan hyvin. Nautitaan uusien perunoiden kanssa. Todella hyvää!

Ei kommentteja: