Vegaaninen kakkukerma

Olin lauantaina mieheni veljen ylioppilasjuhlissa, ja yllätyin positiivisesti: Ilmeisesti minun ja mieheni takia kaikille tehty täytekakku oli täysin vegaaninen! Kokki oli sama nainen, joka teki meille hääkakun sukulaisten juhliin viime kesänä, ja hän innostui vegaanisista kakuista, vaikka on itse sekasyöjä. Muu juhlaväki oli sekasyöjiä, mutta kakku maistui kaikille.

Vegaaninen täytekakku on helppo tehdä. Kerman tilalle laitetaan kauravispikermaa, ja sekaan voi laittaa myös vispautuvaa kauravaniljakastiketta. Esimerkiksi kahta tai kolmea vispikermapurkkia kohden vai laittaa yhden purkin kauravaniljakastiketta.

Kermaa voi käyttää myös täytteenä. Jos haluaa raikasta täytettä, voi osan kermasta korvata maustamattomalla soijajogurtilla. Jotkuthan korvaavat osan kermasta maitorahkalla, mutta koska maustamatonta rahkaa ei ole ainakaan vielä saatavana vegaanisena, jogurtti käy hyvin.

Vegaanisissa kakuissa on myös se hyvä puoli, että ne käyvät sekä maito- että muna-allergikoille, ja tietysti myös laktoosi-intolerantikoille. Hyvää on vielä sekin, että vegaaninen kakku säilyy epävegaanista kakkua paremmin huoneenlämmössä tai lämpimässä kesäsäässä ulkona.

Laitan joskus myöhemmin tänne myös vegaanisten kakkupohjien ohjeita ja ehkä myös valokuvan hääkakustamme :)

2 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Nyt päästiin asiaan Riina!

Mun on pitänyt postata valokuva vegaanisesta mansikkakakusta, jonka tein koevedos-mielessä meidän tulevia hääjuhlia varten.

Vietämme lauantaina 7.6. 10-vuotishääpäiväämme ja postailen menuuta ja reseptejä juhlista tänne ensiviikolla. Myös kuvia luvassa.

- Mirka

Hanna Takala kirjoitti...

Mahtavaa, että kakku oli se kaikkien kakku! Joskus ei voi kun ihmetellä, miksi edes pitäisi tehdä kaikille erikseen kun vegaani tms. vaihtoehto aika pitkälti menee kuitenkin kaikille. Eikä siitä tarvitse edes numeroa tehdä, kun se numero nimenomaan joskus on meille sekasyöjille se suurin juttu..