Mämmiä saatana!

Pian jouluruokasesongin jälkeen kaupoissa alkaa jo pääsiäisruokasesonki. Minäkin olen maistellut näin helmikuun alussa ensimmäiset mämmit. Suosikkini on luomumämmi. Mitä vegaani syö mämmin kanssa? Vaihtoehtoja on monia, tässä muutama: vispautuva kauravaniljakastike, vaniljan makuinen soijamaito, kauramaito... luksusversio on mämmi kaura- tai soijavaniljajäätelön kanssa.

Mämmi on paitsi hyvää, myös terveellistä: siinä on runsaasti esimerkiksi kuitua. Mämmi on lähiruokaa. Tosin ekologista jalanjäkeä kasvattaa se, että yleensä mämmi myydään pakastettuna.

Aina mämmiä syödessäni mieleeni mieleeni muistuu, mitä erään kaupan ikkunassa oli lukenut pääsiäisen alla: "Mämmiä saatana"! Oikeasti kauppias oli ilmeisesti tarkoittanut, että mämmiä on saatavana, mutta kirjoitusvirhe osui tässä todella hauskaan kohtaan :)

3 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Jestas, oon ihan unohtanut jo mämmit! Pitänee lähiaikoina taas hipsiä kauppaan ja ostaa yksi pöntöllinen kyseistä herkkua.. Ite tykkään tuosta mämmistä juurikin tuon vaahtoutuvan vaniljakaurakastikkeen kanssa, hirmu hyvää!! Ja pikkusen sokeria kanssa sekaan..

Anonyymi kirjoitti...

Mä en tykkää kovin makeasta mämmistä, joten syön yleensä sokeroimatonta luomumämmiä ja Alpron light-soijamaitoa.

Aloitin mämmikauden jo melkein kuukausi sitten :)

Sohvi kirjoitti...

Mämmi on ihanaa! Itse pidän mämmistä normi kaurakerman kanssa, makeus tulee sitten (ruoko)sokerista.