Pikainen minestronekeitto

Pienen vauvan äitinä en edelleenkään ehdi kokkaamaan gourmet-ruokia, vaan teen mahdollisimman pikaisia keitoksia. Niitäkään en valitettavasti ehdi valokuvailemaan...

Tällaista keittoa tein eilen vartissa, tuli yllättävän hyvää.


Pari litraa vettä
200 g pastaa (käytin Myllyn Paras pestopastaa, maistuva uutuus)
1 tlk papuja, esim. Go Green -papusekoitus
1 iso porkkana
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
pizzamaustesekoitusta
suolaa


Laita vesi kiehumaan. Pilko kasvikset ja lisää ne kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja käännä levyä pienemmälle. Anna pastan kypsyä ja lisää sitten pavut (huuhdo ne ensin lävikössä viileällä vedellä), pizzamaustetta, makusi mukaan suolaa ja viimeisenä aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljyä myös. Jos tomaatit ovat kokonaisia, suikaloi ne ensin keittiösaksilla. Anna vielä kiehahtaa ja tarkista nesteen määrä (lisää vettä jos keitto on mielestäsi liian paksua, en nimittäin mitannutveden määrää keittoa tehdessäni, tuo pari litraa on arvio...) Näin flunssa-aikaan kannattaa lopuksi pilkkoa mukaan vielä tuoretta valkosipulia kynsi tai pari.

Tarjoa näkkärin tai ruisleivän kanssa, päälle vihanneksia.

Ei kommentteja: