Simppelit sosekeitot

Sosekeitot kuuluvat suosikkiruokiini.

Käytän sosekeittoon aina jauhoisia perunoita, sipulia ja valkosipulia. ORANSSIIN sosekeittoon tulee näiden lisäksi porkkanaa, VIHREÄÄN sosekeittoon parsakaalia ja PUNAISEEN sosekeittoon punajuurta tai tomaattia.

Kasvikset pilkotaan sopiviksi paloiksi ja kiehautetaan vedessä kypsäksi. Viimeisenä lisätään valkosipuli ja haluttuja yrttimausteita sekä suolaa ja pippuria. Kattila nostetaan pois liedeltä ja koko komeus soseutetaan sauvasekoittimella. Lopuksi keittoon lisätään soija- tai kaurakermaa, tai jos näitä ei kaapista löydy, reilu loraus hyvää öljyä. Jos keitto on vielä liian sakeaa, lisätään myös vettä.

Itse lisään kerman kanssa samaan aikaan myös hieman soijajauhoja: ne tuovat keittoon mukavaa sakeutta ja proteiiniakin.

Vinkki: löysä ja hyvin soseutettu keitto maistuu retkellä, ota mukaan termospulloon!

Ei kommentteja: