Vegaaniset suklaamuffinit

Ainekset

100-150 g tummaa, maidotonta suklaata
100 g kasvirasvaa
1 dl sokeria
1/2 dl soijamaitoa
2 rkl soijajauhoa
3dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
halutessa tomusokeri-kaakaojauhe sekoitusta

Sulata suklaa ja rasva kattilassa ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Sekoita soijamaito, soijajauho ja sokeri keskenään ja lisää sitten suklaa-rasva sekoitus kun seos on jo hieman jäähtynyt. Sekoita vehnäjauhot ja mausteet keskenään ja lisää ne sitten seokseen.
Halutessa voi lisätä myös suklaarouhetta taikinan joukkoon.
Jaa taikina muffinimuotteihin ja paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Lopuksi voit lisätä tomusokeri-kaakao pölyn valmiiden muffinien päälle.

Herkulliset, vegaaniset suklaamuffinit maistuvat takuulla kaikille muffinien ja suklaan ystäville!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Suosittelen kaikille valkoisen sokerin vaihtamista intiaanisokeriin ja valkoisen vehnäjauhon vaihtamista täysjyvävehnäjauhoihin :)

RaivoRiina kirjoitti...

Niin minäkin :) Maku vain paranee sen lisäksi, että terveellisyys kohenee selkeästi.