Intialaista kotijuustoa-pinaattia

Kävimme Tallinnassa ja söin maailman parasta pinaatti-kotijuustokastiketta riisin ja naan-leivän kera. Pinaattikastiikkeesta herkullisen teki siinä ollut runsas tuore korianteri. Tänään mukailin reseptiä kotona. Tässä maukas ja helppo resepti. Nykyään korianteria saa ilokseni tuoreena ihan lähimarketistakin ruukkuna ja näppärimmät pitävät tietenkin mahdollisuuksien mukaan pientä ryytimaata.

Pakastepinaattipussi
(Kesällä saa tietenkin tuoretta pinaattia)
Ruukku tuorekorianteria
Rasia kotijuustoa
currya
valkosipulijauhetta
chiliä
suolaa
(kaurakermaa)

Sulata pinaatti mikrossa, poista ylimääräinen vesi. Paista pinaatti kuumalla pannalla öljyssä nopeasti. Lisää joukkoo mausteet ja tuore korianteri. Lisää lopuksi paketti kotijuustoa paloiteltuna. Ruoka on valmis, kunhan juustonpalat kuumenee. Lisäsin muuten lopuksi lorauksen kaurakermaa, kun pinaatti-korianteriseos meinasi kuivahtaa isolla pannulla.

Tarjoile riisin kanssa tai nuudelin. Riisin joukkoon sopii rusinat. Lisukkeeksi sopii vaikka raikas kurkkurai. (Sis. jogurttia, raastettua kurkkua, suolaa ja vaikka sipuli- ja valkosipulijauhetta.)

Vegaaniversion saat vaihtamalla kotijuuston tofuun ja valmistamalla rain soijajogurtista. Nopeaa ja herkullista kesäruokaa, nam!

Ei kommentteja: