Ravintola Maya

Lupasimme kirjoitella tänne blogiin välillä myös kasvissyöjien ravintolavisiiteistä. Varsinkin vegaanien on uskomattoman vaikeaa löytää kelvollista ruokaa edes Helsingin ravintoloista. Eilen koimme mieheni kanssa poikkeuksen.

Ravintola Maya oli positiivinen kokemus. Listalla on useita kasvisruokia, ja listan alla lukee, että kaikki ruoat on mahdollista saada myös vegaaniversioina. Mikä parasta, vegaaniversioista ei vain jätetä juustoa yms. pois, vaan tilalle saa vastaavaa vegaanista raaka-ainetta, esimerkiksi juuston tilalle olisi saanut tofua ja ranskankermaa sisältävän salsan tilalle tuoretta avocadoa. Näin meille kertoi ystävällinen tarjoilija.

Minä päädyin kuitenkin jo valmiiksi vegaaniseen salaattilautaseen. Se sisälsi ainakin paria erilaista salaatinlehteä, kurkkua, tuoretta avocadoa, runsaasti marinoituja maa-artisokansydämiä ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Kastike tuotiin erikseen, ja siinä oli aurinkokuivattua tomaattisilppua öljykastikkeessa. Annos oli iso ja todella herkullinen! Ainoana miinuksena voisi mainita, että yleensä salaattiannoksen lisukkeena tarjotaan leipää, mutta täällä niin ei tehty.

Mieheni valitsi pähkinäkroketit. Koska kroketit tehdään paikan päällä, ne sai ilman kananmunaa, jota normaalisti käytetään sidosaineena. Lisukkeena oli quinoaa ja vihanneksia ja jotakin kastiketta. Tämäkin annos oli herkullinen.

Jälkiruoaksi minä valitsin hedelmälautasen, jolta löytyi tuoreita mansikoita, ananasta, melonia, appelsiinia, mansikoita, tummia minirypäleitä, passionia ja ananaskirsikka. Mieheni valitsi mangosorbetin, jonka lisukkeena tuli myös tuoreita hedelmiä ja jotakin marjakastiketta. Jälkiruoka-annokset olivat erittäin kauniita ja maukkaita.

Ravintola ei ole edes hirveän kallis, sillä kasvisruoka-annokset maksavat noin 9-15 euroa. Jälkiruoka-annoksemme maksoivat 5 ja 6 euroa. Paikka on suosittu, joten ainakin isolla porukalla kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Ravintola sijaitsee aivan keskustassa osoitteessa Mikonkatu 18, lähellä rautatieasemaa.

http://www.maya.fi/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! En ole vegaani, mutta olen jo pitkään miettinyt, mistä muualta Helsingissä, kuin Silvopleestä, saa hyvää kasvisruokaa. Tarkoitan sellaista sellaista, joka ei ole pelkkää falafelia tai aasialaista ;)

Anonyymi kirjoitti...

Lisää kasvissyöjän ravintolakokemuksia: Kasvissyöjän seikkailut ravintolamaailmassa.

Hauskaa, että muitakin on asialla!