Melkein terveellinen mustikkapiirakka

Keksin viime viikolla yhtäkkiä, että haluaisin leipoa pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa, vaikka se tarkoittikin turvautumista kaupan pakastekaapin marjoihin. Päätin kokeilla jotain vähän uutta ja sovelsin ideoita parista ihan muusta piirakkareseptistä. Hyvää tuli:

n. 150 g margariinia
n. 1,5 desiä ruskeaa sokeria tai "intiaanisokeria"
n. 3 desiä spelttijauhoja
tilkka vettä
pussillinen pakastemustikoita
pieni purkillinen kaurakermaa

Kuljeta mustikat kaupasta keittiön pöydälle ilman pakastepussia. Sulata margariini ja sekoita taikinan ainekset. Levitä jähmeä taikina voideltuun vuokaan ja kaada vähän sulaneet mustikat päälle. Paista ensin n. 15 minuuttia 200 asteessa. Lisää kaurakerma sinne tänne roiskien. Paista vielä toinen vartti (kaurakerma leviää sinä aikana tasaisemmin ja katoaa osittain mustikoiden alle). Tarjoile.

(Mustikoiden päälle voi halutessaan ripotella vähän sokeria ja/tai oman maun mukaan vähän mausteita, esim. inkivääriä. Olen myös aika varma, että mustikoiden alle voisi piilottaa vaikkapa banaaniviipaleita.)

Ei kommentteja: