Äidin punajuuripihvit ja perunamuusi

Vaikka lapsuuden perheeni ei ollut varsinaisesti kasvissyöjäperhe, syötiin meillä kuitenkin hyvin kasvispainotteisesti. Yksi suosikeistani oli punajuuripihvit perunamuusin kera.

Punajuuripihvit

Tarvitset:

punajuuria
korppujauhoa
valkopippuria
suolaa
soijamaitoa
öljyä
(sipulia)


Keitä punajuuret kypsäksi. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa noin 1-1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kasta viipaleet soijamaidossa sekä kiepsauta (= leivitä) valkopippurilla ja suolalla maustetussa korppujauhossa. Paista paistinpannulla runsaassa öljyssä. Parhaita mielestäni tulee valurautapannulla, mutta se voi olla myös vain hupsu nostalginen kuvitelmani. Mikäli haluat voit tarjoilla pihvit paistettujen sipulirenkaiden kanssa.


Perunamuusi

Tarvitset:

perunoita
suolaa
kasvismaitoa/kermaa

Kuori ja pilko perunat isoiksi paloiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois (voit myös jättää tilkan sitä pohjalle). Survo perunat heti perunanuijalla tms. Jotkut tykkäävät käyttää tässä kohdin myös sähkövatkainta, mutta itse tykkään karkeammasta muusista, jossa saa olla myös sattumia. Lisää muussatessa kasvismaitoa tai -kermaa. Kerman kanssa muusista tulee täyteläisempää kuin maidon. Ole tarkkana, että et lisää nestettä liikaa ja muusista tulee vellimäistä. Anna muusin vetäytyä hetki. Vaihtelu muusiin saat, kun korvaat osan perunasta porkkanalla, bataatilla tai pinaatilla.





Ei kommentteja: