Palak-kastike

Intialainen pinaattikastike



2 litraa tuoreita pinaatinlehtiä
2 isoa sipulia (varsineen)
4 valkosipulinkynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
puoli teelusikallista jokaista seuraavista mausteista (ei väliä jos joku/jotkut jää puuttumaan):
-muskottipähkinä
-kaneli
-neilikka
-inkiväärijauhe
-paprika
-maustepippuri
-valkopippuri
-mustapippuri
-korianterijauhe
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kurkumaa
2 rkl soijakastiketta (voi jättää pois)
suolaa maun mukaan (1-3 tl)
2 dl soija- tai kaurakermaa
3 tomaattia
tuoretta korianteria (voi jättää pois jos ei tykkää)
2 rkl ruokaöljyä paistamiseen

Pilko sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri pieneksi. Kuullota ensi sipulia vähän aikaa, lisää joukkoon kaikki jauhemaiset mausteet. Lisää parin minuutin päästä valkosipulin kynnet ja pilkottu tai raastettu inkivääri ja kuullota hetken aikaa. Lisää joukkoon pinaatinlehdet. Lisää joukkoon soijakastike, kerma, kun pinaatinlehdet ovat hieman mössääntyneet.

Ota levy pois päältä ja siirrä kastike paistinpannulta kattilaan sauvasekoittimella hienontamista varten, jos olet tehnyt aiemmat vaiheet teflonpannulla. Hienonna kastike. Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, voit antaa kastikkeen hautua pitkään ja survoa sitä hieman kauhan avulla. Laita kastike hautumaan jälkilämmölle ja lisää joukkoon tomaatinpalat ja mahdollisesti tuoretta korianteria.

Kastikkeen voi oikein hyvin tehdä pakastepinaatista tai vaikkapa mangoldin lehdistä, nokkosesta tai punajuuren lehdistä. Ohelle tai kastikkeen joukkoon kannattaa paistaa tofua öljyssä ja suolassa.

Ei kommentteja: