Kesäkurpitsakeitto



Iso kesäkurpitsa (tai kaksi tavallisen kokoista, esim. talviaikaan myytäviä pienempiä kurpitsoita)
2 isoa sipulia (varsineen)
4 valkosipulin kynttä
2 tl currya (tai enemmän)
(kurkumaa tuomaan lisää keltaista väriä)
1 kasvisliemikuutio
tarvittaessa suolaa
tarvittaessa mustapippuria, riippuen curryn tulisuudesta
kaura- tai soijakermaa 1-2 dl
ruokaöljyä paistamiseen
2 dl vettä
(soijatuorejuustoa)

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioksi, silppua sipulit ja niiden varret, ja pilko valkosipulin kynnet.

Laita kattilaan kiehumaan 2 dl vettä. Kuullota paistinpannulla sipulit, lisää ne kattilaan. Paista pannulla kesäkurpitsapalat ja valkosipulisilppu, lisää joukkoon currya ja kurkumaa, lisää kattilaan. Lisää kattilaan kasvisliemikuutio. Keitä noin 15 min kunnes kesäkurpitsat ovat selvästi hieman mössääntyneet.

Hienonna sauvasekoittimella hienoksi tai jos sekoitinta ei ole, vispaa vispilällä pienemmäksi ja keitä lisää, jotta kesäkurpitsa hienontuisi entisestään. Tarkista maku, että kaipaako keitto suolaa, mustapippuria tai currya. Lisää lopuksi joukkoon kermaa, ei ole välttämätöntä. Sen sijaan tai lisäksi voi lisätä hieman soijatuorejuustoa (Suomessa myydään ainakin Tofutti-merkkistä ei makuisina).

Ei kommentteja: