Omenatorttu


Omenoita pukkaa, joten erilaisia omenareseptejä tulee kokeiltua tähän aikaan vuodesta. Sosetta on jo säilötty pakastimeen ja seuraavaksi vuorossa on kuivatusoperaatio.


Tässä mehevä tortturesepti, josta luomuspelttijauhot ja mantelimassa tekevät erityisen maukkaan. Hyvää sellaisenaan tai jäätelön taikka vaniljakastikkeen kera.

POHJA

120g sinistä keijua
pötkö mantelimassaa
1 dl ruokosokeria
3 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

7 omenaa
1 dl fariinisokeria
1,5 rkl kanelia

PINNALLE

1dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria

Vatkaa margariini, sokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää seokseen jauhot ja leivinjauhe. Muotoile taikinasta pallo. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat hyvin. Painele taikina vuokaan.

Poista omenoista kodat ja viipaloi ne ohuiksi. Lado omenat vuokaan ja ripottele jokaisen kerroksen päälle fariinisokeria ja kanelia. Omenoita kannattaa laittaa monta kerrosta jottei tortun keskustasta tule litteä, sillä ne menevät kasaan paistossa. Paista kiertoilmalla 150 asteessa n. 50-60 minuuttia. Jäähdytä.

Kiehauta vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa vielä. Nosta pois levyltä ja anna seistä hetki. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle. Anna jäähtyä vielä ennen tarjoilua

Jos pihalla ei ole omaa omenapuuta ja satut asumaan Helsingissä, niin mainion Satokartta -sivuston avulla voit paikantaa lähelläsi sijaitsevan julkisen omppupuun!

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta että kerrankin täyte on rehellisesti pelkkää omenaa! Tulee ihan liian usein tehtyä erilaisia soosseja ja viritelmiä. Pitäisi muistaa useammin pysyä yksinkertaisuudessa, silloin tulee yleensä paras tulos. Taidanpa napata reseptin viikonlopuksi talteen :)

Laura kirjoitti...

Tämä on todella omenainen. Usein piirakka- tai tortturesepteihin tulee vain muutama omena, mutta nyt kun niitä on paljon, niin mielellään laittaa vähän enemmän.