Omenoita pukkaa, joten erilaisia omenareseptejä tulee kokeiltua tähän aikaan vuodesta. Sosetta on jo säilötty pakastimeen ja seuraavaksi vuorossa on kuivatusoperaatio.
Tässä mehevä tortturesepti, josta luomuspelttijauhot ja mantelimassa tekevät erityisen maukkaan. Hyvää sellaisenaan tai jäätelön taikka vaniljakastikkeen kera.
POHJA
120g sinistä keijua
pötkö mantelimassaa
1 dl ruokosokeria
3 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
7 omenaa
1 dl fariinisokeria
1,5 rkl kanelia
PINNALLE
1dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria
120g sinistä keijua
pötkö mantelimassaa
1 dl ruokosokeria
3 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
7 omenaa
1 dl fariinisokeria
1,5 rkl kanelia
PINNALLE
1dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria
Vatkaa margariini, sokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää seokseen jauhot ja leivinjauhe. Muotoile taikinasta pallo. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat hyvin. Painele taikina vuokaan.
Poista omenoista kodat ja viipaloi ne ohuiksi. Lado omenat vuokaan ja ripottele jokaisen kerroksen päälle fariinisokeria ja kanelia. Omenoita kannattaa laittaa monta kerrosta jottei tortun keskustasta tule litteä, sillä ne menevät kasaan paistossa. Paista kiertoilmalla 150 asteessa n. 50-60 minuuttia. Jäähdytä.
Kiehauta vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa vielä. Nosta pois levyltä ja anna seistä hetki. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle. Anna jäähtyä vielä ennen tarjoilua
Jos pihalla ei ole omaa omenapuuta ja satut asumaan Helsingissä, niin mainion Satokartta -sivuston avulla voit paikantaa lähelläsi sijaitsevan julkisen omppupuun!
2 kommenttia:
Kuulostaa ihanalta että kerrankin täyte on rehellisesti pelkkää omenaa! Tulee ihan liian usein tehtyä erilaisia soosseja ja viritelmiä. Pitäisi muistaa useammin pysyä yksinkertaisuudessa, silloin tulee yleensä paras tulos. Taidanpa napata reseptin viikonlopuksi talteen :)
Tämä on todella omenainen. Usein piirakka- tai tortturesepteihin tulee vain muutama omena, mutta nyt kun niitä on paljon, niin mielellään laittaa vähän enemmän.
Lähetä kommentti