Lasten soija-pinaattipihvit

noin 15 kpl

3 dl soijarouhetta
1 pss pakastepinaattia (150 g)
4,5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
5 rkl gluteiinijauhoa (tai vehnäjauhoja)

n. 5 rkl ruokaöljyä paistamiseen

Sulata pakastepinaatti. Sekoita kulhossa keskenään soijarouheet, pinaatti, vesi, soijakastike ja suola (voi käyttää myös joko vain soijakastiketta tai suolaa). Sekoita lopuksi joukkoon gluteeinijauhot.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kaada 1 rkl öljyä. Tee taikinasta litteitä pihvejä ja paista molemmat puolet öljyssä kunnes ne ovat käristyneet tummemmiksi.

Miedot pihvit maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin. Pinaatin sijaan voi käyttää esim. paistettua sipulia ja valkosipulia tai porkkanaraastetta, yhteensä noin 1,5 dl. Alla kuvassa pirteämmän värinen pihvien soija-porkkanaversio.



Jos sinulla ei ole gluteiinijauhoja, käytä sen sijaan vehnäjauhoja saman verran tai hieman enemmän. Gluteiinijauhoista on poistettu vehnän tärkkelys ja kuitu, jolloin jäljelle jää vehnän proteiiniosa, joka leivottaessa muodostaa sitkon. Leipomoteollisuuden lisäksi gluteeinijauhoja käytetään seitanin valmistamisessa.

Ei kommentteja: