Tomaattisiirappi

HUOM! Ohjeen määrät ovat "jotain sinne päin". Eikä ruoanlaitto muutenkaan ole mikään eksakti tiede, joten jokainen tehköön omat erehdyksensä :)

100g tomaatin perkeitä (korvattavissa tomaattipyreellä ja vedellä tai valuttamalla/paseeraamalla tomaattimurskaa siivilässä. Tomaattipyreen kanssa pitää käyttää luultavasti enemmän vettä.)
n. 1dl vettä
½-1dl sokeria
suolaa
chiliä, cayennea tai tabascoa
valko- tai punaviinietikkaa

Keitä tomaatin perkeitä, sokeria ja chiliä hiljaisella lämmöllä noin puolen tunnin ajan, kunnes nesteen määrä on noin puolet alkuperäisestä. Mausta suolalla ja etikalla ja anna kiehua haluamasi ajan verran. Aika vaihtelee kokin mukaan: toiset keittävät muutaman minuutin, toiset 3 tuntia.

Siirappia voi käyttää esimerkiksi marinadin pohjana, siihen voi dipata paahdettuja leipiä tai tehdä siitä herkullista tomaatti-sipulisalaattia. Rohkeammat voivat kokeilla siirappia vaniljajäätelön tai grillatun ananaksen kanssa.

Tomaatti-sipulisalaatti

puna- tai salottisipulia
tomaatteja
tomaattisiirappia

Pilppua sipuli ja tomaatti pieneksi ja sekoita siirappia joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin verran. Toimii hyvin ainakin bruschettojen kanssa.

Ei kommentteja: