Pikkujouluja Linnateatterissa

Kävin tiistaina Turussa erään seurueen kanssa Linnateatterissa pikkujouluja viettämässä. Yllättäen (heh, tosiaan!) minulle ei oltu etukäteen muistettu tilata kasvisannosta ja kaikissa seisovan pöydän herkuissa oli kalaa, katkarapuja, lihaa. Kokki keittiöllä lupasi kuitenkin valmistaa jotain pientä ja pikaista minulle. Ja mitä sainkaan!

Todella kauniin herkkulautasen, jolla oli:
* vihersalaattia marinoiduilla auringonkukansiemenillä
* pieni lasi tomaattikeittoa, päälle siroteltu seesaminsiemeniä
* varras, jossa oli ruskistettuja herkkusieniä, paistettuja tofukolmioita sekä vihreällä pestolla siveltyä kesäkurpitsaa. Vartaan päälle oli vuoltu juustolastuja (parmesan?)

Oli ihana huomata, kuinka yllättäviin kasvisruokailijoihin suhtaudutaan huolella ja annoksen ulkoasuun ja sisältöön panostetaan näin paljon. Kiitokset ja terveiset Linnateatterin keittiöön!

PS. Jälkiruokana oli piparkakkutiramisua. Pohjalla oli piparimuruista tehty kerros (pohja) jonka päälle oli levitetty joululta maistuvaa vaniljavaahtoa ja koristeluna käytetty piparimuruja. Tiramisu tajoiltiin kauniista savivuuasta. Pohdin vain, että piparitiramisu olisi helppo tehdä myös vegaanisena.

Monet joulupiparit ovat vegaanisia. Niitä murennetaan kauniin tarjoiluastian pohjalle. Muruja voisi aavistuksen maustaa ja kortuttaa mahdollisesti liköörillä, mehulla tai glogillä. Jos haluaa "kovan" pohjan, on syytä sulattaa joukkoon jäähtyessään kovettuvaa rasvaa (vaikka kookosrasvaa?).
Päälle vaahdotetaan soija- tai kaurakermaa tai vaniljakastiketta, jota levitetään paksulti pohjan päälle. Pinnalle koristeeksi nonparelleja tai keksimuruja. Helppoa ja yksinkertaista. Annokset voi tehdä suoraan lasisiin jälkkäriastioihinkin.

Ei kommentteja: