Raikasta sorbettia

Kuumana päivänä ei juuri mikään virkistä yhtä hyvin kuin sorbetti. Itse tekemällä saa terveellistä sorbettia, joka on todella hyvää: hakkaa kaupan sorbetit mennen tullen. Vähän ylikypsät (eli vaikkapa dyykatut) banaanit käyvät tarkoitukseen erinomaisesti.

2 hyvin kypsää banaania
2 dl punaherukoita
1/2 -1 dl mansikoita tai vadelmia
loraus (vaniljalla maustettua) soijamaitoa

Laita banaanit pakastimeen niin että ne hieman kohmettuvat. Tee sama juttu marjoille, elleivät ne ole jo valmiiksi pakastettuja. Laita kohmettuneet banaanit ja melko jäiset marjat tehosekoittimeen. Lisää loraus soijamaitoa. Mikäli käytät täysin makeuttamatonta soijamaitoa, heitä sekaan ripaus vaniljasokeria. Sitten vain kone käymään ja pian sinulla on valmista sorbettia. Huomaa, että jos marjat ja banaanit ovat umpijäässä, ne vain jämähtävät koneen pohjalle (minulle kävi juuri näin).

Samalla ohjeella saa aikaan myös pirtelöä, mikäli soijamaitoa laittaa mukaan reilusti, ehkä puolisen litraa. Kannattaa lisätä maitoa vähitellen.

PS. Moni käyttää aidon vaniljasokerin sijasta vanilliinisokeria, mutta en suosittele sitä. Vanilja on aito luonnontuote, vanilliini taas kemiallisesti valmistettu. Maku ei ole lainkaan saman veroinen, ja aidon vaniljan kasvatus työllistää ihmisiä kehitysmaissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Soijamaidon sijasta myös kookosmaito voisi toimia banaanin kanssa.

RaivoRiina kirjoitti...

Totta: kookosmaito on vain rasvaisempaa, joten lopputulos ei ole ehkä ihan yhtä raikas. Mutta kookoksen ystävien kannattaa toki kokeilla sitäkin. Pidän itsekin kookoksesta.