Jouluinen kakku

Laitoin juuri uuniin kakun jouluksi: kuivakakut ovat hyvin säilyviä, joten ne voi tehdä pari päivää etukäteen. Resepti on oma kehitelmäni, ja sitä voi soveltaa luovasti, jos esim. kaikkia samoja mausteita ei kaapista löydy. Tämä kakku on lähes terveellinen, kun vielä käyttää mahdollisimman paljon luomuraaka-aineita, ja todella helppo tehdä!

Jouluinen kakku

2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 dl tummaa sokeria
1 dl rusinoita
0,5 dl pähkinärouhetta (tai mantelirouhetta)
1 rkl karpalojauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl silputtua (kuivattua ja raastettua) appelsiinin/pomeranssinkuorta

1 dl sulatettua margariinia (sininen Keiju)
1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
1,5 dl soijamaitoa tai kauramaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini, soijajogurtti ja kasvimaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35-45 min. tai kunnes kakku on kypsä.

PS. Tähän kakkuun sopisi varmasti hyvin myös pieni loraus jotakin alkoholia, kuten konjakkia tai rommia, jos sellaisia sattuisi kaapista löytymään.

Ei kommentteja: