Mehevä mustikkapiirakka

Jos pakkasesta löytyy vielä edellisten vuosien mustikoita, kannattaa alkaa käyttämään niitä nyt pois tulevan kesän satoa odotellessa.

noin 10 annosta

2 dl maustamatonta soijajugurttia
150 g sulaa margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita (myös muut hiutaleet käyvät)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
½ dl sokeria

pinnalle tomusokeria

Sulata margariini (ks. vegaaniset margariinit täältä). Sekoita yhdessä kulhossa jugurtti, margariini ja sokerit. Sekoita toisessa kulhossa hiutaleet ja jauhot. Kaada kuivat aineet kosteisiin ja sekoita, älä vatkaa.

Öljyä tai sivele margariinilla vuoka, jonka läpimitta on noin 28 cm. Kaada taikina vuokaan ja muotoile taikinaa niin, että taikinaa on reunoilla ja keskelle jää tilaa mustikoille.

Sekoita pakastemustikat, perunajauhot ja sokeri. Jos käytät tuoreita mustikoita, perunajauhot voi jättää pois. Jos laitat mustikoita 5 dl, niin piirakka on parempaa oltuaan jääkaapissa ainakin muutaman tunnin. Suoraan uunista otettuan piirakka on silloin turhan löysää. Vähemmällä mustikkamäärällä piirakka on parempaa suoraan uunista tarjottuna.

Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle tomusokeria koristeeksi. Tarjoa esim. vaniljakastikkeen (ks. vegaaniset vaniljakastikkeen tämän sivun lopusta) kera.

Minulla ei ollut vaniljakastiketta, joten tein kastikkeen maustamattomasta jugurtista, tomusokerista ja vaniljasokerista.

Resepti on mukaeltu Kodin Kuvalehdessä ja sen tilaajalahjakalenterissa olleesta reseptistä.

Ei kommentteja: