Yksinkertainen papusalaatti


n. 340 g isoja valkoisia papuja keitettyinä (2 tlk Go Greenin)
ruohosipulia tai esim. 1 pieni punasipuli pieneksi silputtuna
1 valkosipulin kynsi tai valkosipulin varsia
1 rkl ruokaöljyä (esim. kylmäpuristettuja oliiviöljyä)
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
4 minitomaattia

Silppua mahdolliset ruohosipulit ja valkosipulin varret esim. saksilla papujen joukkoon tai silppua veitsellä valkosipulin kynsi ja sipuli pieneksi. Lisää joukkoon mausteet ja viipaloidut minitomaatit.

Salaatti maistuu paremmalta kun sen saanut maustua esim. yön yli, mutta muista, että pavut eivät kestä jääkaapissa hyvinä kuin parin päivää. Salaatin voi valmistaa mistä tahansa muistakin pavuista tai herneistä. Nämä iso valkoiset pavut kulkevat toisinaan myös nimellä limapavut (lima beans, butter beans, giant beans), mutta nimi ei viittaa limaisuuteen vaan Perun pääkaupunkiin. Ne ovat mielestäni mukavan meheviä. Niitä myydään kaupoissa myös herkullisissa marinadeissa ja ne löytyvät usein viininlehtikääryleiden vierestä. Maustamattomina ne löytyvät muiden papujen vierestä.

Papusalaateista tulee halpoja ja hyviä juhlaruokia, kunhan valmistaa ne itse liotetuista ja keitetyistä kuivatuista pavuista, eikä valmiiksi keitetyistä purkkipavuista pienissä annoksissa myytävinä. Papujen liotus- ja keittoaikoja esim. täällä.

Ei kommentteja: