Peruna-papusalaatti


Tämä ohje on hyvin samanlainen kuin aiempi papusalaattiresepti, mutta tässä on mukana perunaa. Tämän salaatin voi hyvin myös tehdä ilman papuja. Tätä on kätevä tehdä aina kun on keittänyt liikaa perunoita.

5 perunaa
2 punasipulia tai muuta sipulia
noin 230 g kidney- tai muita papuja keitettynä (esim. kidneypavut Pirkka-tölkissä)
nippu ruohosipulia (ei välttämätön)
1 valkosipulin kynsi tai valkosipulin varsia
ripaus mustapippuria
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua tai etikkaa
1 rkl ruokaöljyä, esim. kylmäpuristettu oliiviöljy tai paahdettu sesamöljy

Leikkaa perunat pieniksi kuutioksi. Silppua sipulit pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lopputuloksen pitäisi olla niin herkkua, että haluaisi syödä kaiken. Jos näin ei ole, lisää suolaa ja öljyä. Myös tämä salaatti on halpaa ja helppoa tarjottavaa isommille joukoille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Miauu...