Kesäinen kukkakaalicurry

Tämä ruoka on oiva kyytipoika näin kesäisin uusien perunoiden rinnalle.

1 tuore kukkakaali

Currykastike:

Majoneesia
Kermaa
Currya
Valkosipulia
Musta tai sitruunapippuria
Paprikaa
Suolaa

Nypi tuore kukkakaali ihan pieniksi palasiksi. Kukkakaali käytetään raakana.

Valmista kastike. Vatkaa kerma, lisää majoneesi ja mausteet. Kastikkeesta voi tehdä maidottoman eli vegaaniversion käyttämällä esim soijajogurttia ja kaurakermaa. Itse olen päässyt maistamaan vain lehmänmaitoversiota, mutta tänään illalla kokeilemme vegaaniversiota ystävillemme.

Lopuksi kukkakaalit ja kastike sekoitetaan keskenään. Annetaan vetäytyä ja viilentyä hetki jääkaapissa. On todella hyvää ja raikasta!

Ei kommentteja: