Vegaaninen nakkimunakas


Mieheni kokkasi ns. äijäruokaa eli nakkimunakasta, vegaanisena tietysti. Nopeaa, helppoa ja täyttävää arkiruokaa. Tähän pystyy jokainen!





Yhteen munakkaaseen tarvitaan:

2-3 kasvisnakkia (esim. Puoutun tofugrillereitä tai Wheatyn nakkeja)
1 dl kikhernejauhoja
1 dl kylmää vettä
pala sipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria
koristeeksi tuoretta persiljaa
öljyä pastamiseen

Paloittele nakit ja silppua sipuli. Paista niitä öljyssä pannulla, kunnes hieman ruskistuvat. Sekoita kulhossa kikhernejauhot, suola ja mustapippuri ja vispaa joukkoon kylmä vesi. Lisää pannulle vielä hieman öljyä, jos nakit ja sipuli ovat jo imeneet kaiken, ja kaada kikhernejauhotaikina päälle. Paista munakasta, kunnes se on hyytynyt ja ruskistunut kauniisti (nelonen on hyvä paistolämpötila, kutonen liian kuuma), ja loppuvaiheessa silppua pinnalle persiljaa.

Nakinpalat voi halutessaan korvata tofukuutioilla tai sienillä. Tähän vuodenaikaan metsä alkaa olla pullollaan sieniä, jotka kannattaa hyödyntää. Itse olin ensimmäistä kertaa tänä vuonna sienessä jokunen päivä takaperin, ja tatteja löytyi runsaasti.

Pienen osan kikhernejauhoista voi korvata lähiruoka-ajattelun mukaisella härkäpapujauholla, mutta vain osan, koska härkäpapujauho ei pidä munakasta kasassa kunnolla.

Ei kommentteja: