Kotimaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan. Söin tänään todella yksinkertaista, terveellistä ja äärimmäisen herkullista ruokaa. Keitin perunoita ja heitin perunoiden sekaan pari kourallista tuoreita härkäpavunpalkoja. Samalla höyrytin kattilan höyryosassa ruusukaaleja ja porkkananpaloja: ne kypsyvät samassa ajassa kuin perunat ja pavut kiehuvat (noin 20 min.).
Perunat, vihannekset ja paloistaan kaivetut härkäpavut nautitaan runsaan kylmäpuristetun luomurypsiöljyn ja suolan kera. Muuta ei tarvita.
Kasviksia ei kannata keittää, sillä keitinveteen liukenee vitamiineja, kivennäisaineita ja myös makua. Varsinkin sellaiset vitamiinipommit kuin ruusukaali ja parsakaali kannattaa ehdottomasti höyryttää. Höyrytysosan sisältävä kattila on hyvä hankinta, taatusti hintansa arvoinen.
Härkäpapuni ovat peräisin äitini kasvimaalta, eikä niitä myydä kaupoissa tuoreena, ainakaan vielä. Ehkä tulevaisuudessa myydään, kun tämä vanha suomalainen viljelykasvi on muutenkin nostamassa päätään. Syytä olisi!
Ahmitaan kasviksia!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti