Tällä ohjeella saa uunipellillisen piirakkaa, kakkuvuokaan riittää kolmasosa näistä määristä. Tämä kakku/piirakka on hittiresepti, jota olen nähnyt jopa julisteissa pitkin Helsingin sähkökaappeja. Julisteiden liisteröinti sopii siis minkä vain tärkeiden tietojen levittämiseen :)
PORKKANAKAKKU
1 prk (2 dl) kaura/soijakermaa
6 dl sokeria
1,5 dl ruokaöljyä
9 dl porkkanaraastetta
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
5 tl kanelia
Sekoita ensin kerma ja sokeri keskenään ja lisää sitten muut ainekset. Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä pohja jos laitat vielä päällystä (mutta hyvää kakku/piirakka on ilmankin).
PÄÄLLYS
150 g tofutti naturel -soijatuorejuustoa
90 g margariinia (sininen keiju)
6 dl tomusokeria
1,5 tl vaniliinisokeria
pinnalle kookoshiutaleita ja/tai mantelilastuja
Sekoita ensin tuorejuustoa ja margariinia keskenään ja lisää sitten vaniliinisokeri ja tomusokeri siivilän läpi joukkoon. Ripottele pinnalle hiutaleet ja/tai lastut.
Kaura- ja soijakermaa saa jo todella monista pienemmistä ruokakaupoistakin. Tofutti-tuorejuustoja saa joistain isommista (tosin aina ei naturellia, vaan esim. yrttituorejuustoja) ruokakaupoista ja erikoiskaupoista kuten Ruohonjuuresta.
Porkkanakakku soijatuorejuustopäällyksellä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti