Joulukarkit

No niin, tässä yksi suosikkikarkkireseptini: helppo tehdä, ja raaka-aineet löytyvät lähikaupasta.

Joulukarkit

1,5 dl sokeria
1 dl siirappia
100 g tummaa suklaata (reilua, vegaanista)
1-2 tl vaniljasokeria (aito vanilja, ei vanilliini!)
1 dl tomusokeria
70-100 g mantelirouhetta
2 rkl margariinia (sininen Keiju)

Rouhi suklaa. Sekoita sokeri, siirappi ja suklaarouhe paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta ja keittele sitten noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes seos on puuromaista. Älä sekoita liikaa, kattilan heiluttelukin riittää. Seos on sopivaa, kun muutama tippa jähmettyy kylmässä lusikassa.

Ota kattila liedeltä ja lisää loput ainekset voimakkaasti sekoittaen. Kaada seos öljyttyyn vuokaan tai leivinpaperin päälle ohueksi levyksi ja leikkaa jähmettynyt levy neliöiksi.

Aika vain parantaa näiden makeisten makua, joten ne voi tehdä jo muutama päivä ennen joulua.


PS. Hyviä joulureseptejä ja vinkkejä löytyy esimerkiksi sivuilta www.oikeuttaelaimille.net/joulu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällä ohjeella ei ainakaan mulla onnistunut!Tuli niin paksua ettei voinut edes kaataa ja jäi kattilaan kiinni kun kivi...ja ihan ohjeen mukaan on tehty.

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan!Tuosta ohjeesta sen verran,että toi tomusokeri taitaa olla ihan turha ainesosa,ilman sitä koostumus juuri sopivan kiinteä kaadettavaksi vuokaan!Tomusokeria laittaessa massa on todella sitkeää ja vaikea levittää.Harmi vaan kun kommentteja ei jostain syystä julkaista,että jos joku muukin tällä ohjeella tekee niin...