Suklaa-cashewkakku


Tämä on kuivakakku joka ei ole lainkaan kuiva, vaan mehevä ja herkullinen. Resepti on isäni Markun kehittelemä. Hän leipoo ja syö kolme kuivakakkua kuukausittain :) Kakkuun tarvitset:

SEOS 1

6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata
140 g eli 2 pussia cashewpähkinöitä
1dl kaakaojauhetta

SEOS 2

1,5dl tummaa siirappia
150 g sinistä keijua sulatettuna
3dl maustamatonta soijajukurttia
(soija- tai kauramaitoa)

Rouhi pähkinät kaulimella ja suklaa veitsellä pienemmäksi. Sekoita joukkoon jauhot, kaakaojauhe, sooda ja vaniljasokeri. Sulata margariini ja lisää siihen siirappi ja jukurtti. Sekoita sen jälkeen neste kevyesti puuhaarukalla kuivien aineiden kanssa. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää hieman soija- tai kauramaitoa.

Voitele kakkuvuoka ja levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista 165 asteessa n. tunti - tunti kymmenen minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se sitten lautaselle. Koristele tomusokerilla. Maistuu hyvältä pelkästään, mutta erinomaiselta soijajäätelön kanssa.


Ei kommentteja: