Sienihirsotto ja punajuuriwok

Kasviperäisen lähi- ja luomuruoan suosiminen on hyvä juttu ympäristön kannalta. Tämä ateria tuottaa vain vähän kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi se maistuu herkulliselta!

SIENIHIRSOTTO

3 dl hirssiä
2-3 dl pakastettuja metsäsieniä tai 5 dl tuoreita sienipaloja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
ripaus pippuria
persiljaa
suolaa

Laita hirssit kiehumaan ohjeen mukaan. Sillä välin pilko sipulit ja kuullota niitä sekä sienipaloja öljyssä wok- tai paistinpannulla. Kun hirssi on valmista, sekoita siihen sipuli-sieniseos ja mausta pippurilla ja persiljalla. Halutessasi lorauta lopuksi joukkoon tilkka kylmäpuristettua öljyä ja sekoita.


PUNAJUURIWOK

2-4 punajuurta (koon mukaan)
2-3 porkkanaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa tai soijakastiketta
persiljaa
kuorittuja auringonkukansiemeniä
(koristeeksi tuoretta basilikaa)
öljyä

Pilko sipulit ja juurekset. Lorauta äsken käyttämääsi wok- tai paistinpannuun lisää öljyä. Wokkaa kasviksia öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää wokkiin lopuksi pari kourallista auringonkukansiemeniä. Mausta suolalla tai soijakastikkeella ja persiljalla.

Tarjoile risotto ja punajuuriwok yhdessä.

Ei kommentteja: