Talvinen kaalipata

Kaali on ravitseva, vitamiinipitoinen ja vieläpä erittäin huokeahintainen raaka-aine. Meidän perheessä syödään paljon monia kaaleja, tässä helppo perusohje kaalipadalle.

Pieni kerä valkokaalia
2 sipulia
0.5 - 1 dl soijarouhetta
siirappia
grillausmaustetta
suolaa
tomaattipyrettä
soijakastiketta
öljyä
vettä

Pilko sipuli ja kaalipieniksi. Kuullota ensin sipuli ja sen jälkeen kaalisuikaleet. Laita kuullotetut viipaleet pataan porisemaan. Vettä saa olla sen verran, että kaalit peittyvät. Mausta suolalla, siirapilla ja mustapippurijauheella. Mausteeksi sopii myös jauheliha- tai grillausmausteet. Näissä on yleensä käytetty aineina suolan lisäksi paprikaa, valkosipulia, mustapippuria..

Esikäsittele soijarouhe. Lisää soijarouheen joukkoon mausteet, soijakastike ja tomaattipyre. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna turvota muutamia minuutteja. Lisää soijarouhe kaalipadan joukkoon , kun kaalit ovat ensin kiehuneet n. 45 minuuttia miedolla lämmöllä. Kaalipata on valmista reilussa tunnissa.

Vinkkejä kaalipataan

1) Voit sujauttaa kaalipadan joukkoon alkuvaiheessa n. kourallisen puuroriisiryynejä. Näin kaalipadasta tulee ruokaisampi. Muista tarkistaa vesi ja hämmentää välillä, sillä puuroriisiversio tarvitsee enemmän vettä.

2) Lisämakua kaalipataan saat valkosipulilla, chilillä tai tomaattimurskeella. Hieman tulinen, keittomainen kaalipata maistuu kylminä pakkasiltoina ruisleivän kanssa.

3) Väriä ja monipuolisuutta kaalipataan saat lisäämällä puolessa välissä pari suikaloitua porkkanaa.

4) Makua saat pyöristettyä mukavasti lorauksella kaurakermaa pataan loppuvaiheessa.

Kaalipadan voit tarjoilla riisin tai perunan kanssa. Ja kaalipadan kanssahan kuuluu ehdottomasti tarjoilla syksyisiä metsänantimia eli puolukkasurvosta.

PS. Kotimaista ja luomua -totta kai!

Ei kommentteja: