Mansikkakakku


Tässä lupaamani täytekakun ohje. Ohje on vegaaninen eli munaton ja maidoton. Ohessa valokuva koevedoksesta, jonka tein jokin aika sitten.

Tällä reseptimäärällä saa yhden uunipellillisen pohjaa. Sen voi leikata neljään osaan ja kasata kerroskakuksi tai pohjia voi tehdä useampia ja pinota ne sitten näyttäväksi kakuksi. Näin tein minä tänään. Olen paistanut viisi pohjaa, joista kohta alan kokoamaan yhtä suurta kakkua.

Kakkupohja:

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
3-4 dl soijamaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula margariini ja soijamaito. Jos paistat pellillä, niin paistoaika n. 15 minuuttia 200°C. Tai sitten perinteisessä vuuassa 175°C 45 min.

Väliin hilloa ja vispautuvaa kaurakermaa. Päälle pakastemarjoja, joiden päälle kiillesokerikuorrute. Kesällä tietenkin tuoreita kotimaisia vattuja tai mansikoita.

Tänän tein väliin mansikka-raparperihilloketta eli keitin mansikat ja raparperit hilloksi noin 10 minuuttia.

Kakun päälle voi kaataa pussillisen pakastemarjoja. Marjojen päälle voi keittää pienen tilkan kiillesokeria paketissa olevan ohjeen mukaan. Reunat sivelen kauravispikermalla ja koristelen mantelilastuilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oikein kaunis! herkulliselta kuulostaa!