Tofupuikot

Tarvittavat ainekset:
Kovaa tofua (500g paketti)
Sitruunapippuria
Kasvisliemijauhetta/ suolaa
Kuivattua tilliä

Leivitykseen:
Korppujauhoja
Sitruunapippuria
Kuivattua tilliä
Suolaa tai kasvisliemijauhetta
(Mahdollisesti oluthiivahiutaleita)

Tee tofusta joko kuutioita tai puikkoja.
Kiehauta vesi ja mausta se sitruunapippurilla, kasvisliemijauheella ja tillillä.
Jos käytössäsi on merilevää, niin se antaa pikantin lisämaun.
Laita palat maustettuun kuumaan veteen (ei tarvitse keittää).
Anna tofun maustua noin 10-15 minuuttia.

Valmista tofun maustuessa korppujauhoseos leivitystä varten.
Leivityksen voit tehdä kahdella tavalla:

1) Joko pyörität tofupalat lämpiminä jauhoseoksessa (vähemmän rasvaa)

2) Käytät palat esim. kaurakermassa (ehkä täyteläisempi maku?)

Laita leivitetyt tofut uunipellille ja anna paistua kullanruskeiksi
200-225 astetta. Kiertoilmauunissa tulee nopeammin. Puikot voi paistaa myös pannulla.

KYLMÄKASTIKE:

Dipin voit valmistaa esimerkiksi kermaviilistä tai Alpron natural soijajugurtista. Jos käytät kastikkeen pohjana soijajogurttia, sopii ruoka muna- ja maitoallergisille.

Tarvittavat ainekset:

Purkki soijajugurttia tai kermaviiliä
Isohko pala kurkkua raastettuna
Valkosipulia
Vähän valkopippuria ja suolaa
Puoli teelusikallista sokeria
(Halutessa oluthiivahiutaleita)

Ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan hetki maustua jääkaapissa.

Tarjoile tofupuikot perunamuusin, kylmäkastikkeen ja sitruunaviipaleiden kera.

Ei kommentteja: