Helppo ja nopea soijarouhekastike

Tämä on helppo ja nopea soijarouhekastike, joka sopii aloittelijallekin.
Aloittelijoille vinkiksi: opettele valmistamaan muutama perusruoka suosikkiruuistasi. Kun opit näiden käytön, on helpompi siirtyä laajempaan skaalaan.


Soijarouhekastike:
3 dl valmista soijarouhetta (ohje alla)
1 pss Apetit Pomodoro -vihastesekoitusta pakastealtaasta
1 prk valmista tomaattikastiketta

Paista soijarouheseosta paistinpannulla. Lisää joukkoon Pomodoro-sekoitus, joka sisältää tomaattia ja porkkanaa. Lisää lopuksi tomaattikastike. Mausta makusi mukaan. Kastikkeeseen sopivat mm. sipuli, valkosipuli, basilika, oregano, paprika, mustapippuri, chili. Kaupoista löytyy myös ihania mausteseoksia ja grillausmausteita, jos et halua hankkia kaikkia mausteita erikseen.

Kastike sopii tarjoiltavaksi keitettyjen perunoiden tai spagetin kanssa. Kastike on maidoton ja munaton eli sopii allergisille ja vegaaneille. Kastikkeesta tulee maukas ja sitä sopii tarjilla myös kylään tuleville sukulaisille. Jos kastiketta jää yli, niin lopusta voi valmistaa vaikka pitsan tai lämpimät leivät iltapalaksi.

****
Kokeneempi kokki valmistaa kastikkeensa luonnonmukaisista raaka-aineista. Tällöin tarvitset kastikkeeseen luomusipulia ja valkosipulia, kuivattua soijarouhetta, luomuporkkanaa ja tuoretta kotimaista tomaattia. Paistamiseen kannattaa käyttää kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä. Kastikkeen joukkoon sopii myös paprika ja oliivit.

Vinkki soijarouheen turvottamiseen:
Kiehauta vesi vedenkeittimsessä. Laita kulhoon soijarouhetta ja mausteita. Sekaan voi lorauttaa tomaattipyrettä (ketsuppia) ja soijakastikettakin. Kaada maustetun soijarouheen päälle vettä ja anna turvota muutamia minuutteja, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen. 

Ei kommentteja: