Bataattiranskalaiset

Bataatti ei ole Suomessa kaikista ekologisin juures, voit käyttää sen sijaan myös lanttua tai tavallista perunaa. Lantusta tulee myös ihanan makea.

Tämä resepti on ihanasta keittokirjasta nimeltä Vegan with a vengeance. Kirjan tekijä on Isa Chandra Moskowitz. Hän on amerikkalainen vegaanikokki ja esiintyy myös kokkiohjelmassa The Post Punk Kitchen.

Sen lisäksi että kirjassa on mitä mainioimpia täysin eläimettömiä ruokaohjeita, kirjaa on mukavaa myös vain lueskella sohvan nurkassa, niin värikkäästi Moskowitz kirjoittaa.

Sweet Potato Fries

2 suurta kuorimatonta bataattia, pestyinä ja leikattuna vajaan sentin suikaleiksi pituussuunnassa
1 rkl ruokaöljyä
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1/4 tl mustapippuria
(voit myös käyttää luovuuttasi mausteiden kanssa, jos sinulla ei juuri näitä mausteita satu olemaan)

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Öljyä uunipelti. Sekoita mausteet öljyyn suuressa kulhossa ja lisää sinne sitten bataatit. Sekoita niin, että bataattisuikaleet ovat öljyisiä joka puolelta. Levitä uunipellille niin ettei yksikään suikale ole toisen päällä. Paista uunissa 15 minuuttia, käännä perunat ja paista vielä 10-15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat ruskeita.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mauste- ja ainesyhdistelmä vihjaa siihen suuntaan, että tavallista kuminaa paremmin mausteeksi voisi sopia jauhettu roomankumina, jota myydään usein intialaisnimellä jeera.

Roomankuminasta käytetään englanniksi nimeä cumin, kuminasta taas nimeä caraway (tai Persian cumin).

Sirpa kirjoitti...

No onpa hyvä, jätinkin kuminan pois, kun en löytänyt jauhettua kuminaa! Jeeraa siis! Mutta mausteita voi tosiaan vaihdella.

JenniP kirjoitti...

Tuota intialaistyyppistä kuminaa, jeeraa, kutsutaan myös juustokuminaksi. Mä suosin nimeä jeera, koska se on mukavan lyhyt ja estää paremmin sotkemisen ihan eri makuiseen venäläistyyppiseen kuminaan, joka on Suomessa ollut yleisempi kumina ja jota käytetään esim. joissain limpuissa ja hapankaalissa ja jota moni inhoaa...

Polga kirjoitti...

Lanttu voisi olla hyvä idea. Ja perunoista sekä bataateista: itse en kuori niitä, keitän muutaman minuutin lohkottuina. Heitän sitten pussiin, jossa vähän öljyä, soijaa ja muut mausteet. Saavat oleentua siellä hetken ja sitten vasta uuniin. Nopeampaa ja herkumpaa, säästää sähköä. Maustuvat tasaisemmin. Jos nestettä jää pussiin, sen voi vielä perunoiden vähän kuivahtaessa sivellä pintaan pullasudilla ,D
Kiitti - muuten hyviä ohjeita!