Hapankaalipiirakat

Nimestään huolimatta todella herkulliset piiraat! Resepti on mieheni Mikin laatima.

250g tuoretta kaalia raastettuna
250g hapankaalia
1 iso porkkana raastettuna (isolla terällä)
2 isoa sipulia pieneksi silputtuna
3 kynttä valkosipulia murskattuna
chiliä ja suolaa maun mukaan
2dl kaurakermaa

lehtitaikinalevyjä 12 kpl (kaksi pakettia)

tilkka kahvia ja kaurakermaa voiteluun

Paista raastettua kaalia pannulla miedolla lämmöllä n. 10 min. Lisää sipuli ja hapankaali, lisää lämpöä. Kun paistos on saanut väriä niin lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin pannulla ja lisää kaurakerma ja porkkanaraaste. Kiehauta niin että kerma saostuu.

Anna paistoksen jäähtyä. (Huomio! Jos laitat kaalimassan kuumana lehtitaikinalevylle, niin taikina ei jaksa nousta).

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Kun levyt ovat vielä kohmeiset, mutta ne taipuvat jo, niin levyt ovat parhaimmillaan.

Laita levyn keskelle pari reilua ruokalusikallista kaalitäytettä ja rullaa levy rullalle (käytä vettä liimana).

Voitele piiraat kahvikaurakerma seoksella. Pistä kuumaan uuniin (225C)

Piiraat ovat valmiit, kun ovat kohonneet ja saaneet kauniin kullanruskean värin pintaan.

2 kommenttia:

Anuma kirjoitti...

Mielenkiintoinen toi kahvikermavoitelu, onko se kahvi siinä väriä antamassa vai miks? Jääkö siitä makua pintaan?

Anonyymi kirjoitti...

Väriä ja kyllä siitä tietty tulee pieni oma makunsa :)

Mikki