Suklaapalakeksit


En ole ryhtynyt vegaaniksi terveyssyitä, vaan eettisistä syistä. Terveellisyys on minulle kuitenkin tärkeää. Kun leivon, korvaan aina osan valkoisesta sokerista ruskealla sokerilla ja osan valkoisista vehnäjauhoista grahamjauhoilla ja usein myös kaurahiutaleilla. Jauhot ja hiutaleet ostan aina luomuna, koska hinta on siltikin edullinen. Nämä suklaapalakeksit ovat melkein terveellisiä (tumma suklaahan on myös terveellistä!) ja maistuvat taivaallisen hyvältä. Tällä ohjeella tein kaksi pellillistä eli 2 kertaa 9 keksiä.

SUKLAAPALAKEKSIT

3/4 dl tavallista sokeria
3/4 dl intiaanisokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl soijajauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl sulatettua kasvimargariinia (osa voi olla öljyä)
1/2 dl kasvimaitoa (soija- tai kauramaitoa)
100-150 g tummaa suklaata paloina

Sekoita kuivat aineet. Sekoita rasva ja kasvimaito keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi suklaapalat (pilko veitsellä sopiviksi). Muotoile keksejä leivinpaperin päälle pellille. Katso, että kaikissa kekseissä on sopivasti suklaanpaloja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ennen tarjoilua, jotta suklaa jähmettyy.

PS. Suklaa on hyvä ostaa Reilun kaupan suklaana. Suuret suklaafirmat, kuten Fazer, ostavat kaakaon sieltä, mistä halvimmalla saavat. Iso osa kaakaopavuista poimitaan lapsiorjatyövoimaa käyttäen. Meillä länsimaalaisilla on kyllä varaa maksaa hieman enemmän suklaasta, joka on tuotettu ihmisoikeuksia kunnioittaen. Kun ostaa suklaan vielä luomuna, sen parempi.

Ei kommentteja: