Porkkanakakku

Tänään meille tuli pääsiäisvieraita, joten leivoin pikaiseen porkkanakakkua aineksista, jotka löysin kaapista. Erityistä reseptiä minulla ei ole, mutta jotain tämän suuntaista heittelin kulhoon :) Kakku on munaton ja maidoton.

Porkkanakakku

100g margariinia
1,5 dl sokeria (fariini)
1,5 dl soijamaitoa
3,5-4 dl hiivaleipäjauhoa
0,5 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta (kanelia, neilikkaa, inkivääriä..)
ripaus suolaa
3 dl porkkanaraastetta
(0,5 dl mantelijauhetta)

Vaahdota sokeri ja margariini. (Sininen keiju on maidoton). Lisää joukkoon soijamaito.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet ja lisää äskeiseen seokseen.
Lisää joukkoon korppujauhot ja mantelijauhe. Älä vatkaa enää lujaa tässä vaiheessa. Jos kaapissa olisi ollut, olisin laittanut manteli- tai pähkinärouhetta. Lisää lopuksi porkkanaraaste, ehkä aavistus suolaa.

Valmis taikina on löysähköä, mutta ei vetelää. Sellaista, että se on helppo levittää voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan lusikalla.

Paista 175°C 45 min

Kuorrutus:

Tomusokeria 2-3 dl
sulaa margariinia
sitruunamehua

Lisää sula margariini tomusokerin joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Levitä kuorrute jäähdytetylle piirakalle. Koristele mantelirouheella tai värikkäillä pääsiäiskarkeilla.

Maun suhteen olisi parasta, jos kakku saisi vetäytyä yön tai toisenkin yli. Meillä se ei saanut vetäytyä kuin tunnin ennen kuin maistelimme sen viimeistä murenaa myöten. Ilmeisesti huomisille vieraille pitää leipoa vaikka mustikkapiirakkaa. Lopun soijamaidon voit käyttää mämmin kyytipoikana.

Ei kommentteja: