Kasviperäisen lähi- ja luomuruoan suosiminen on hyvä juttu ympäristön kannalta. Tämä ateria tuottaa vain vähän kasvihuonekaasupäästöjä. Lisäksi se maistuu herkulliselta!
SIENIHIRSOTTO
3 dl hirssiä
2-3 dl pakastettuja metsäsieniä tai 5 dl tuoreita sienipaloja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
ripaus pippuria
persiljaa
suolaa
Laita hirssit kiehumaan ohjeen mukaan. Sillä välin pilko sipulit ja kuullota niitä sekä sienipaloja öljyssä wok- tai paistinpannulla. Kun hirssi on valmista, sekoita siihen sipuli-sieniseos ja mausta pippurilla ja persiljalla. Halutessasi lorauta lopuksi joukkoon tilkka kylmäpuristettua öljyä ja sekoita.
PUNAJUURIWOK
2-4 punajuurta (koon mukaan)
2-3 porkkanaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa tai soijakastiketta
persiljaa
kuorittuja auringonkukansiemeniä
(koristeeksi tuoretta basilikaa)
öljyä
Pilko sipulit ja juurekset. Lorauta äsken käyttämääsi wok- tai paistinpannuun lisää öljyä. Wokkaa kasviksia öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää wokkiin lopuksi pari kourallista auringonkukansiemeniä. Mausta suolalla tai soijakastikkeella ja persiljalla.
Tarjoile risotto ja punajuuriwok yhdessä.
Sienihirsotto ja punajuuriwok
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti